Bidden met plezier!

Wij bidden ’s avonds voor het eten altijd wat uitgebreider. We proberen altijd ook de levens van de kinderen erin te verwerken. Wat hebben ze gedaan? Wat was lastig? Wat was leuk?

Vanavond baden we ook. Dankbaar voor al het goede ons gegeven: Wilco die lekker mee was geweest op de fiets en genoot van alles wat onderweg te zien was, Anne die een vriendinnetje te spelen had gehad en wat erg gezellig was geweest, Wilbert die, na een paar dagen ziek-zijn weer gewerkt had, mama die zich ook weer beter voelde. En toen…. Eline…. die fijn mee was geweest naar de supermarkt….

Oeps, dat laatste klopte niet, het had voor bijna elke doordeweekse dag kunnen kloppen, maar juist vandaag had Eline veel buikpijn gehad en diaree, daarom was ze bij papa gebleven, terwijl mama met Wilco even op en neer naar de supermarkt was geweest. Dat konden papa en mama wel vergeten zijn, maar Eline niet. Gelukkig hadden we het na het uitspreken van de onjuiste zin, de fout door.

Even probeerden we de fout te herstellen: ‘Vandaag lukte dat niet, God, want Eline had buikpijn. Wilt u ook haar buik weer beter maken?’ Terwijl deze zinnen werden uitgesproken, begon Eline onbedaarlijk te lachen, Anne werd daardoor aangestoken en twee meiden maakten het een paar minuten onmogelijk om het gebed af te maken. Oprecht plezier om een vergissing…. een lach die ontspanning bracht in een verwoede poging om iets goed te praten, wat uit gewoonte gezegd werd en vandaag even niet op z’n plaats was. Wat een zegen dat die meiden er zoveel plezier om hadden!

En wij? We denken de volgende keer weer goed na over alles wat we bidden. Zoals Eline ons met haar schaterlach weer even leerde….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *