40 dagen ‘Wortel schieten’ met onze kinderen – dag 13

Grote delen van de dag spelen onze kinderen alsof. “Mama, wil jij oma zijn van mijn pop?” Natuurlijk wil ik dat. Of Wilco die ineens net als zijn zieke zus op de bank gaat liggen met een deken over zich heen. Restaurantje is ook een favoriet, maar ook verhalen van televisie worden nagespeeld. Zo stond laatst ‘Roofkapje’ voor mijn neus “Je geld of je leven” te roepen. Alleen was ze vergeten om een Mega Mindy te regelen om mij te redden. Naast het vele toneelspel, wordt er ook graag met duplo, lego en playmobil gespeeld. Heerlijk om je te verliezen in een verhaal en belangrijk ook om het echte leven in te oefenen. Hoewel ik natuurlijk hoop dat “Je geld of je leven” niet in praktijk wordt gebracht.

Vandaag lazen we uit de prentenbijbel het verhaal van de barmhartige Sameritaan. Aansluitend bekeken we het verhaal in een ‘Lego Bible Story – The Good Samaritan’ . Een aanrader om vaker met kinderen naar filmpjes van die serie te kijken. Daarna kauwden we het verhaal nog een keer door het na te spelen. Rover Wilco die van stoeien houdt, weigerde en wilde liever samen met Eline slachtoffer zijn. Hetgeen betekende dat ik een dubbelrol kreeg. Met de col van mijn trui bijna voor mijn ogen was ik rover met ‘Je geld of je leven’ en daarna kriebelend mijn slachtoffers op de grond achterlatend. Even later liep er een vrouw met de theedoek om haar hoofd langs de slachtoffers. Ze keek even naar de slachtoffers, daarna om zich heen en rende snel weg. Gelukkig voor de slachtoffers kwam er later een sterke man aangelopen. Hij had medelijden met de slachtoffers, gooide ze voorzichtig over zijn schouders en liep ermee naar de herbergier die wat grieperig was. Toch wilde ze best voor de slachtoffers zorgen.

Hierna volgde een interview. Er werd door de journalist gevraagd aan de voorbijgangster waarom ze die arme slachtoffers niet hielp. Een goede vraag. Ze was bang zelf ook slachtoffer te worden van die gemene rover, haar kleren zouden vies kunnen worden en ze moest op tijd bij een belangrijke afspraak zijn. Daarna vroeg de kleine journalist aan de Sameritaan waarom hij wel hielp. Zijn antwoord was dat hij die twee mensen niet daar kon laten liggen, hij voelde medelijden en wilde voor ze zorgen.

Als laatste vroeg Tear aan ons: Wat kun jij leren van de barmhartige Sameritaan? Een van onze kinderen verzuchtte (alsof ze wilde zeggen ‘dat is toch logisch’): “Dat je mensen moet helpen”. Zie de Mens….

2 gedachten over “40 dagen ‘Wortel schieten’ met onze kinderen – dag 13”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *