Advent

Dag sinterklaasje, daaag, daaag, lieve Piet. Sinterklaas is weer weg, het sneeuwt en ons gezin is al weer met het volgende bezig…. Advent. Geen kerstboom nog in ons huis. Eerst even sinterklaas uit ons hoofd en tot bezinning komen. Bezinning, dat is best moeilijk een moeilijk woordvoor een dreumes, bijna-kleuter en net-niet-meerkleuter.

Een aantal jaar geleden heb ik bij de action, mijn principes aan de kant gezet, en in september iets voor kerst gekocht, nou ja voor advent. Ik vond namelijk een aardig houten huisje, met 24 deurtjes erin, een adventskalender om zelf te vullen. We vullen hem met briefjes, met daarin opdrachten, vragen, versjes, liedjes en figuren uit de kerststal. Die figuurtjes zijn natuurlijk netjes ingepakt, want cadeautjes uitpakken blijft natuurlijk voor kinderen een feest!

Vorige week zondag zijn we begonnen. Elke ochtend maken we 1 vakje open. Afgelopen week hebben we een versje geleerd bij het aansteken van de eerste adventskaars, gepraat over wat er naast de cadeautjes ook fijn is aan pakjesavond, het verhaal van de Jakobsladder gelezen, bedacht hoe je zelf een engel kunt zijn voor een ander, een engel geknutseld en klink klokje klingelingeling gezongen mét instrumenten.

Bezinning…. kinderen, zelfs onze dreumes voelt aan dat er iets gaat gebeuren, door het aansteken van de kaarsen, het samen knutselen en het samen zingen…. Er gaat iets gebeuren, we kijken uit naar het geboortefeest van Christus, daarvoor maken we ons hart en hoofd vrij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *