40 dagen ‘Wortel schieten’ met onze kinderen – dag 1

De carnavalskleding ligt gewassen en wel weer in de verkleedkist. De eendverbranding en het daarna verorberen van een stapel pannenkoeken was voor ons gezin de afsluiting van carnaval. Indegat is weer Boxtel geworden.

Feest, lol en gekkigheid maken nu plaats voor de veertigdagentijd. Een periode van inkeer en bezinning, van soberheid en bescheidenheid. Een periode om te ontdekken waar het met Jezus nu werkelijk om gaat. In ons gezin maken we deze veertigdagentijd gebruik van de kalender en het gezinsschriftje van Tear. Je hoeft ten slotte niet altijd alles zelf te verzinnen. Thema voor deze periode is ‘Wortel schieten’

We hebben vanavond gelezen uit de samenleesbijbel Mattheus 24:42 – 44. Een tekst die gaat over dat je altijd klaar moet staan als Jezus terugkomt. Het filmpje dat erbij gekeken kon worden ging over een storm. Over de zee die huizen venietigen kan. Een lastige combinatie voor onze jonge kinderen. Toch konden ze best aardig wat dingen verzinnen op de vraag: Hoe kun jij je voorbereiden op Jezus terugkomst? ‘ Goede dingen doen, goed kijken naar andere mensen, delen. ‘ In de komende tijd proberen we die basis verder uit te diepen en vorm te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *