40 dagen ‘wortel schieten’ met onze kinderen – dag 4

Elly en Rikkert hebben een liedje gemaakt genaamd ‘Schoon schip‘. We hebben het vandaag geluisterd. De kinderen zijn sowieso dol op de liedjes van dit duo. De melodie maakt gelijk al dat onze jongste begint te wiebelen met zijn billen. De teksten zijn vrij makkelijk, waardoor aan het eind van het liedje de kinderen al meezongen met het refrein. Maar ook mij spreken de teksten vaak aan, want hoewel simpel verwoord, is het wezenlijk wat ze zingen:

Is er een mens
Met wie je vrede sluiten moest
Of zit er boosheid
Die totaal is vastgeroest
Daar heb je toch
Uiteindelijk jezelf maar mee
Laat het maar los
En hop – ay-ay
Je gaat weer recht door zee

Refr.
Schoon schip schoon schip
We maken schoon schip
Schoon schip schoon schip
We maken schoon schip
Gooi overboord
Wat er niet hoort
Schoon schip

Met de kinderen hebben we het gehad over bloemen die niet tot bloei komen als er teveel stenen in de grond zitten. Vanuit de psychologie klopt dat natuurlijk ook. Als er teveel in de weg zit in je eigen grond, kom je als mens niet genoeg tot bloei. Als er teveel stenen in je grond zitten, kun je ook niet goed open staan voor God.

Onze kinderen proberen we dat ook voor te houden. Als er teveel boosheid of spanning bij je zit, kun je niet dat leuke, spontane en grappige meisje zijn die je eigenlijk bent. Huilen is niet erg, boos zijn ook niet, emoties de ruimte geven niet, daarmee gooi je overboord wat er in de weg zit en kom je als kind, maar zeker ook als volwassene tot bloei. En dan kan God zijn werk doen in je leven…. daar word je nog een mooiere bloem van…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *