40 dagen ‘Wortel schieten’ met onze kinderen – dag 6

Wie vanavond rond 18.00 uur langs ons huis liep of fietste en naar binnen keek (we kiezen er zelf voor om de vitrage open te hangen, dus eigen schuld…) zag een raar tafereel… Vier van de vijf gezinsleden stonden tussen hun benen door te kijken naar een wereldbol. En niet maar heel eventjes…. nee het was een wedstrijd…. wie houdt het het langste vol. Ondertussen hadden we een joker van ruim anderhalf rondlopen die het allemaal reuze grappig vond en bij alle billen als trommel gebruikte…. Extra handicap was dat we allemaal net gegeten hadden, zuurkool nog wel…. Wilbert en ik haakten af. Anne en Eline hielden het vrij lang vol. Uiteindelijk won Eline!

Maar doel heiligt de middelen…. geloven met plezier….. Vandaag lazen we over de doop van Jezus. Johannes de Doper vond het de wereld op zijn kop…. Jezus zou eigenlijk hem moeten dopen, niet andersom…. Maar bij Jezus staat de wereld op zijn kop…. Net als wij vanavond…. Niet de hoge heren eerst, maar de armen…. Niet de grote steden eerst, maar juist de plekken buiten die steden waar de verschoppelingen, de mensen die buiten de boot vielen, leefden…. Een vreemde koning…. Alles andersom…. Bij zijn sterven werd er pas de titel Koning geplaatst boven zijn hoofd aan het kruis…. INRI, hetgeen betekent Jezus uit Nazareth, koning van de Joden.

In het schriftje van Tear werd gevraagd: “Wat voor koning is Jezus eigenlijk?” Al pratend kwamen we op het antwoord: Jezus is de koning van het leven. Van ziekte die verdwijnt, van armoede die verdwijnt en zelfs van de dood die verdwijnt. Jezus, koning van het leven. Jezus koning van uw/jouw leven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *