40 dagen ‘Wortel schieten’ met onze kinderen – dag 7

Mieke Fonkel is Mieke Fonkel….. Mieke is de agent met wie Toby kan lachen en met wie Toby zich kan ergeren aan de bazige commissaris Migrain. Mieke is gezellig, leuk, een vriendin misschien wel, maar meer niet. Ze is ten slotte niet zo’n stoere superheld als zijn grote onbereikbare liefde Mega Mindy. Wat zou het toch mooi zijn als hij haar ware identiteit zou zien, dan zouden ze nog lang en gelukkig leven….. maar helaas voor Mieke wordt haar liefde voor Toby niet beantwoord…. En helaas voor Toby ziet hij de ware identeit van beide vrouwen niet….

Vanavond lazen we uit Markus 6: 1-6. Jezus keert terug naar de plaats waar hij opgroeide om daar te preken in de synagoge. De mensen daar vinden hem maar een rare snuiter. Ze vinden dat hij zich aanstelt en maar snel normaal moet doen.

Een moeilijk verhaal voor onze jonge kinderen. Waarom vonden de mensen het maar niets? Wat is dat voor geks? Je moet mensen toch niet zomaar wegjagen. Met bovenstaande metafoor uit de belevingswereld van onze meiden kwamen we een heel eind. De mensen wilden dat Jezus Jezus bleef zoals zij zich herinnerden. Ze wilden zijn ware identiteit niet zien…. En wij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *