40 dagen ‘Wortel schieten’ met onze kinderen – dag 9

Voetbal. Onze meiden hebben regelmatig discussie over wie voor welke club is. Ajax en PSV zijn favoriet. Anne speelt op schoolplein heel aardig een potje voetbal mee met de jongens van de klas. Eline spaart driftig mee met de plaatjes van de supermarkt van een PSV-album. Maar echt spelers kennen ze niet. Laat staan dat ze Christiano Ronaldo kennen. Toch stond een filmpje over hem centraal vandaag bij ons tijdens ons moment van bezinnen. En hoewel ze hem niet kennen, sprak dit filmpje (link) aan. Verkleden is bij alle drie de kinderen een favoriete activiteit. En zoals ik al aangaf is voetbal niet onbekend bij onze meiden. Tear deed hierin een goede suggestie.

Voordat we het filmpje bekeken, lazen we uit de Bijbel in Gewone Taal Johannes 7: 3-12. Een verhaal over Jezus die discussie voert met zijn broers. Zijn broers vinden dat hij wat commerciëler moet denken en wonderen moet inzetten om mensen te trekken. Jezus wil incognito blijven. Hij wil zelfs niet samen met zijn broers naar een feest. Later gaat hij er toch naar toe, zijn broers zijn er al lang, maar Jezus gaat stiekem, onherkenbaar.

Christiano Ronaldo is in het filmpje ook onherkenbaar gemaakt. Een beetje een zwerverstype. In een straat in Madrid probeert hij mensen voor zich te winnen en te verleiden tot het spelen van een potje voetbal. De meeste mensen lopen door. Niet geïnteresseerd in de bal, niet geïnteresseerd in de man van de bal. Pas wanneer er iemand, een kind, werkelijk geïnteresseerd is in wat hij doet en zelfs mee doet, maakt hij zijn ware identiteit bekend. Wat er daarna gebeurd is ongelooflijk. Er staan ineens heel veel mensen om hem heen met camara’s….

Met de kinderen hebben we het gehad of het voor Jezus ook niet zo zal zijn? Dat Jezus zich het liefst wil laten zien aan mensen die werkelijk geïnteresseerd zijn in Zijn boodschap van liefde? Dat Jezus niet zoals K3 volle zalen wil trekken met zijn wonderen, maar dat Jezus wil dat mensen écht naar Hem luisteren. En dan kan het dus zijn, dat Jezus zich incognito openbaart, in mensen die je misschien normaal voorbij zou lopen. Net als Christiano Ronaldo op het filmpje voorbij gelopen werd. Maar als je goed kijkt en luistert naar het verhaal van mensen om je heen, zal Zijn liefde zich openbaren. Zie de mens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *