40 dagen ‘Wortel schieten’ met onze kinderen – dag 12

Een paar dagen voor kerst 2017– Samen met de twee jongste kinderen ga ik naar de supermarkt. Het grootste gedeelte heb ik al, modern, besteld via internet. We moesten nog een paar dingen aanvullen uit het kerstassortiment van de andere supermarkt. Het was druk op de parkeerplaats, gelukkig was ik lopend en kon ik zo doorlopen naar de ingang van de supermarkt. Hoewel? Bij de ingang van de supermarkt stond een vrouw van rond de vijftig, ze had boekjes vast en probeerde de blikken van de mensen die de supermarkt in- en uitgingen te vangen. Het was een slechte vangst. Mensen hadden meer oog voor hun kerstinkopen, dan voor deze vrouw. Er stond daar Iemand, een Mens, maar de meeste voorbijgangers wilden haar niet zien of zagen haar niet.

‘Stop even’, zei ik tegen Eline, ‘Die mevrouw verkoopt boekjes en je mag er eentje kopen.’ Een dankbare glimlach van deze vrouw volgde. Een boekje verkocht, inkomsten, een warm bed of wat te eten voor haar? Geen idee wat ze er mee gedaan heeft, dat moet zij kunnen verantwoorden. Ik kan niet luxer eten dan normaal met kerst en dan een mens voorbij lopen die sowieso minder heeft dan ik. Ik kan niet de geboorte van Christus vieren en vervolgens een mens voorbij lopen. Ik wil mijn kinderen leren om mensen te zien. Ik zal ze dan moeten voorleven hoe dat moet. Eline heb ik vertelt dat deze vrouw, dit mens, geen huis en geen bed heeft. Het maakte Eline trots (en mij en later papa thuis ook) blij dat we iets hebben kunnen doen voor deze vrouw. Zie de mens….

Vanavond lazen we Galaten 6: 8-9a uit de Bijbel in gewone taal. Dit verhaal kwam in het gesprek weer naar boven. ‘Wat zijn dingen die je voor God doet?’ vraagt Tear in zijn schriftje. Nou dit dus! Mensen zien en delen van wat je hebt. Elly en Rikkert maakten er een prachtig lied over ‘Ik was hongerig’.

Ik was hongerig en jij gaf Mij te eten
Toen Ik dorst had bood je Mij je beker aan
En wat je ooit gedaan hebt aan de minste van Mijn broeders
Zegt Jezus
Dat heb jij aan Mij gedaan

Toen Ik koud was gaf je Mij je eigen kleren
Ik was een vreemdeling jij liet Mij binnengaan
En wat je ooit gedaan hebt aan de minste van Mijn broeders
Zegt Jezus
Dat heb jij aan Mij gedaan

Toen Ik ziek was ben jij mij komen helpen
Ik was gevangen jij ging niet bij Mij vandaan
En wat je ooit gedaan hebt aan de minste van Mijn broeders
Zegt Jezus
Dat heb jij aan Mij gedaan

Staat op: Vertel het aan de mensen, Een boom vol liedjes (deel 2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *