40 dagen ‘Wortel schieten’ met onze kinderen – dag 27

Met onze jongste ben ik begonnen aan de cursus ‘Muziek op schoot’. We hebben een les gehad en ook hier merk je dat kleine kinderen al snel meedoen met hun handjes, voetjes of instrumentje. Als (groot)ouder tijdens zo’n les moet je even een drempel(tje) over, de gêne voorbij, om vervolgens ook enthousiast mee te doen. Muziek verbindt op zo’n moment ouder en kind met elkaar. Muziek spreekt een universele taal. Muziek kan mensen raken, muziek brengt een boodschap over.

Vandaag lazen we uit de Bijbel in Gewone Taal 1 Korintiërs 12:7-11. Nu hebben we de hele week al over Christus Kerk gehad. Verschillende Christelijke stromingen, kerken uit verschillende landen, mensen en groepen die verschillen, maar toch iets gemeen hebben: Jezus Christus. De Heilige Geest speelt in al die stromingen waar ook ter wereld een rol. Hij spreekt een universele taal. Hij weet net als muziek mensen te verbinden, mensen te raken en mensen in beweging te zetten.

Op youtube keken we met de kinderen drie totaal verschillende filmpjes:

Het eerst genoemde filmpje doet wat ‘kinderen voor kinderen’-achtig aan en nodigt uit tot het swingend eerbewijzen van Gods naam, Christus kerk. Het tweede filmpje lied zien hoe mensen in China twee uur lang lopen om naar de kerk te kunnen en hoe blij ze zijn met een Bijbel, Christus kerk. Het derde filmpje liet zien hoe een gemeenschap door eenvoudige liederen jongeren en oudere jongeren van over de gehele wereld aanspreekt, Christus kerk. En als we hadden gewild hadden we er nog wel tientallen filmpjes aan kunnen toevoegen….

Drie totaal verschillende filmpjes over Christus kerk. Mensen verschillen nou eenmaal en de Geest spreekt de taal die bij jou past. Laten we onze kinderen die diversiteit van Christus kerk leren kennen, zodat de Geest ze brengt waar ze het best tot hun recht komen en zodat ze inderdaad gaan ‘geloven met plezier’!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *