40 dagen ‘Wortel schieten’ met onze kinderen – dag 29

Vanavond stonden we met onze kinderen voor het raam om onze voortuin te bekijken. Wat zie je allemaal?

  • “Dode bloemen, mama”
  • “Paarse bloemen”
  • “Een boom”
  • “Sprieten”
  • “Serpentine”
  • “Dode blaadjes”
  • “Onkruid”
  • “Een grote tak”

Je leest het, we hebben een tuin, die op het voorjaar wacht….

Wat hoort er nou allemaal niet in de tuin? De kinderen wisten een goede to-dolist te maken en probeerden ook nog op de ‘werk’woorden te komen. “Blaadjes rapen.” “Enne met zo’n ding voor het onkruid…” “Dat heet schoffelen. ” “Die dode takken eraf halen, snoeien.” “De serpentine weghalen.” Als het niet zo ontzettend koud was geweest vandaag waren we alvast begonnen aan ons lijstje. Even onze handen vuil maken om de krokusjes en narcissen beter tot hun recht te laten komen. Dat moet nog even wachten tot iets warmer weer.

We lazen vanavond uit het bijbelboek Amos. Amos 5:21-24. De profeet Amos zegt hierin dat God de feesten, offers en lofliederen niet wil, dat Hij ze haat. God heeft liever dat ze eerst zorgen voor eerlijke rechters. Je kunt niet volop van de bloemen in de tuin genieten als er hoog onkruid omheen staat. Zo kan God ook niet genieten van feesten ter ere van Hem, lofliederen voor Hem als we onze handen niet vuil maken om onrecht te bestrijden. Geen vrome praatjes, niet alleen maar mooie muziek en lovende teksten , maar de wereld om je heen onkruid vrij maken, de dode takken eruit. Staan voor wat je zingt en zegt. Dan wordt onze wereld een grote bloementuin…. En komt het loflied tot Zijn recht….

2 gedachten over “40 dagen ‘Wortel schieten’ met onze kinderen – dag 29”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *