40 dagen ‘Wortel schieten’ met onze kinderen – dag 38

‘Waarom is deze avond anders dan alle andere avonden?’ Een vraag die gesteld wordt door de jongste aanwezige tijdens de Joodse Sedermaaltijd op het Pesachfeest; een feestmaaltijd tijdens het Joodse Paasfeest. Een maaltijd die Jezus heeft gegeten dat nu bekend staat als het laatste avondmaal. Of zoals ik vandaag vertelde aan de kinderen: de eerste Witte donderdag.

Vandaag was bij ons ook een dag anders dan andere dagen. Onze jongste dochter vierde eindelijk! haar vierde verjaardag. Al maanden keek ze er naar uit. Vanavond aten we met de aanwezige visite soep met een broodje, voordat onze jarige jet naar bed moest. Morgen is haar eerste officiële schooldag. Een nieuw tijdperk breekt aan.

Anders dan anders lazen we vanavond vóór het eten het verhaal over ‘Het laatste avondmaal’ uit de bijbel voor kinderen van Marianne Busser en Ron Schröder. Een feestmaal beginnen met het verhaal over het feestmaal van toen. Jezus wist: een nieuw tijdperk breekt aan. Maar Hij wist ook: voor het nieuwe tijdperk werkelijk aanbreekt, moest Hij eerst lijden en sterven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *